Wimperextensions

Gepubliceerd op 1 september 2023 om 09:31

Je kent de dagelijkse struggle vast wel; eindeloos lagen mascara aanbrengen om die mooie lange wimpers te krijgen.
Verschillende mascara’s geprobeerd maar nog steeds niet de juiste gevonden die je het gewenste resultaat geeft.

Ik heb een oplossing voor je:  Wimperextensions!
Wat wimperextensions precies zijn en wat je mag verwachten zal ik jullie in deze blog vertellen.

Wat zijn wimperextensions
Wimperextensions zijn losse haartjes die op de eigen wimpers worden geplakt.
De wimperextensions verlengen en verdikken de eigen wimpers waardoor je een heel mooi en natuurlijk effect krijgt. 

Soorten wimperextensions
Er zijn verschillende soorten wimperextensions en technieken. De meest natuurlijke techniek is One by One.
Bij de One by One techniek wordt per wimper één wimperextension geplaatst. Dit geeft een natuurlijke look maar tegelijkertijd extra volume en krul.
Deze behandeling is het meest geschikt voor mensen die van zichzelf veel wimpers hebben.

Wil je liever een volle en wat meer opvallende look, kies dan voor de Russian Volume techniek. Met deze techniek kun je eindeloos variëren in vorm en dikte.
De extensions worden als een soort waaiertje op de wimper bevestigd.

Hoe meer haartjes in de waaier, hoe voller het eindresultaat.  Het aantal haartjes per waaier drukken we uit met de letter D.
Voorbeelden: Russian Volume 2D is met 2 haartjes,  Russian Volume 5D betekent een waaier met 5 haartjes.  

Behandeling
Hoe ziet zo’n behandeling er eigenlijk uit? Is het pijnlijk  of is het vervelend om wimperextensions te laten zetten? Nee, integendeel, veel mensen vallen zelfs in slaap tijdens de behandeling. Zorg dat je naar de afspraak komt zonder make-up. Samen bekijken we welke wimpers het beste bij jouw wensen en ogen passen. Vervolgens plakken we voorzichtig de onderwimpers af, om te voorkomen dat die aan de extensions vastplakken. Hierna doe je de ogen dicht en kan de behandeling beginnen.  De gehele behandeling van een nieuwe set duurt ongeveer twee tot twee en een half uur.
Voor het beste en mooiste resultaat adviseren wij om tussen de 2 tot 3 weken je wimperextensions op te laten vullen. De eigen wimpers vallen uit dus de extensions automatisch ook. Dit is een natuurlijk proces, de wimpers hebben een haar cyclus van ongeveer 6 weken. Omdat de haartjes in verschillende groeifases zitten vallen ze niet tegelijk uit en zul je er normaal gesproken weinig van merken. Met wimperextensions gaat dit waarschijnlijk meer opvallen omdat ze dikker en donkerder zijn. Op de plekken waar wimpers zijn uitgevallen worden nieuwe wimperextensions geplaatst, net zo lang tot alles weer is opgevuld en je weer een volle set wimpers hebt. 

Nazorg
Als je net wimperextensions hebt laten zetten of ze bij hebt laten vullen, mogen ze de eerste 24 uur niet nat worden. Dit komt omdat de lijm goed moet drogen en uitharden. Daarna is het van belang dat je voorzichtig met je wimpers omgaat. Na het douchen kun je het beste je wimpers droog deppen en niet wrijven. Wanneer je door je wimpers wrijft, zullen ze afbreken en sneller loslaten. Na het droogdeppen moet je de wimpers goed borstelen met een speciaal wimperborsteltje. Die krijg je na de behandeling mee. Door goed te borstelen voorkom je dat de wimpers aan elkaar gaan plakken.
Na de eerste 24 uur kun je vrijwel alles met de wimpers doen, zoals zwemmen, sporten en douchen. Echter dienen de wimpers goed verzorgd te worden voor het beste en langste resultaat.
Zorg dat je de wimpers goed schoonmaakt, zeker als je oogmake-up draagt. Hier zijn speciale lash-foams voor die in de salon te koop zijn. De foam maakt de wimpers op milde wijze schoon, zodat de lijm niet wordt aangetast door vuil van buitenaf. Doe je dit niet, dan blijft olie en vuil op je wimpers zitten, waardoor ze sneller zullen uitvallen en er in sommige gevallen irritatie kan optreden.
Let goed op dat je geen gezichtsproducten gebruikt waar olie in zit. Denk hierbij aan make-up reinigers maar ook aan waterproof make-up! Olie is erg schadelijk voor de wimperlijm en zorgt ervoor dat de extensions niet goed aan de wimpers hechten. 

WAARSCHUWING ( met een knipoog )
Wimperextensions kunnen best verslavend zijn. Het geeft een heerlijk gevoel als je weer met nette, volle wimpers de deur uitloopt. Je bent al snel gewend aan het feit dat je ’s morgens zo klaar bent met je wimpers en dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over uitgelopen mascara. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.